Isnin, 15 April 2013

NRC 2013 Senior High Solution

Pada tahun ni, 2013 saya decide to take part in Senior High Category sahaja. Sebabnya, dana terlalu besar kalau nak masuk Junior High dan Senior High. Students Form 3 saya a bit frustrated la kot sbb tak dapat masuk NRC, tapi saya buat tak tahu je. Kalau betul2 nak masuk, korang sponsor la duit untuk beli kit cabaran utk Junior High. Harga kit cabaran tahun ni  RM 480.00 sahaja. Sekolah2 lain pun, banyak yg dapatkan dana daripada ibu bapa peserta sebab kos nak masuk NRC ni memang agak membebankan pihak sekolah. Melainkan la kalau sekolah tu mmg ade banyak duit. Sekolah saya, sekolah harian biasa.


So, this year, saya target nak bawa tiga team Senior High. Tapi, so for saya cuma nampak bayang2 dua kumpulan je.I need to built up another group this week. But the problem is, saya tak jumpa lagi pelajar yang betul2 interested in robotics. But, of course la, yg menawarkan diri ramai, tapi bila suruh stay back dan buat solutions for the challenge semuanya ...

Here, sample solution for Senior High NCR 2013...tak tahu lagi solution ape yang akan kami pakai.












Photobucket