Ahad, 23 Februari 2014

Terima kasih Teacher Girl-girlku


Semalam saya berkampung di sekolah, 
dari jam 9.00 pagi hingga 4.00 petang, 
menggosongkan meje...
sedih je rasenye.
sorang-sorang kat sekolah,
sunyi sepi duk kat bilik guru,
terasa meremang bulu roma,
mcm kena kacau dengan Green Lady.

Green lady tu hantu sekolah saya.
dulu, tahun pertama saya posting kt clifford pun hantu ni kacau saya,
dia g padam semua lampu semasa saya sorang-sorang kt dewan.
tahun lepas pun dia kacau saye semasa kursus KBAT,
dia g padam  lap top saya.
kejam betui dia ni.
selalu kacau sy, mcm tak kenal saya je.
Green Lady ni, selalunya kacau murid, tak kacau cikgu.
Tapi dengan saya, tak tahu la ape salah saya yang dia suka pulak kacau saya.


********

Semasa duk mengemas barang
terjumpa sajak ni
dalam dairi pendidik tahun 2012.
sajak ni ditulis oleh dua orang murid 2C2 tahun 2012.
bile bace sajak ni,
saya terfikir lepas ni,
mesti dah tak dapat sajak2 macam ni
sebab ajar budak besar.

Ade banyak lagi sajak yg saya dapat,
tapi sy nak share sajak ni.
sebab murid yang tulis ni selalu bagi coklat cadbury pada saya
dan bile baca sajak yg dia tulis ni,
saya macam tak puas hati je dengan ayat dia

terima kasih teacher girl-girlku

saya ni, macam kebudak-budakkan ke????
ooushh!