Ahad, 25 Oktober 2015

Cinta Si Carbornyl




Kenapa awak ni complicated?
Susah saya untuk memahami awak.
Sepatutnya kita ada strong bond yang menguatkan lagi chemistry antara kita berdua.
Tapi awak sanggup break double bond kita semata-mata awak nak dapatkan Alkane!
Apa sangat ade pada Alkane tu?
Macam-macam test kita dah lalui bersama; Tollen's Test, Fehlings' Test dan jugak lodoform test
Tapi awak tetap attack saya dengan nucleophile awak tu.


Awak tau x saya sedih?
Macam-macam relationship awak buat di belakang saya.
Awak hydration hubungan kita semata-mata nak dapatkan Alkohol.
Eh, awak ingat Alkohol tu setia sangat ke ngan awak?
Dia sanggup oxidised tau sebab nak dapatkan Carboxylic Acid.


Saya malas nak citer banyak ngan awak.
Nanti kuar Aldehyde lagi,
Ketones lagi dalam hubungan kita.
Pening saya.. Stress tau dak!!!


Aldeyde tu pulak bila dia Grignard dia dapat Alkohol.
Ehhh, banyak pusing la citer ni.
Kita cerai je..
Cukuplah sampai Amine je..
Kiranya hubungan kita macam dah Amin.


Amin. dah tamat...
nyah jauh2 dari hidup saya..
Kita putus!!!


Bye Bye