Selasa, 10 Mei 2016

Salam Ziarah daripada Cikgu Zamrud : Part 3

Salam Ziarah semua. Lama sungguh saya tak buat blogwalking. Kali terakhir bulan Oktober 2015. Rindu rasanya nak tengok blog blogger hebat-hebat ni.Nampaknya macam blog mereka dah banyak berbeza. Program affiliate yang mereka sertai pun dah berkembang. Kalau dulu, kebanyakkan join Nuffnang sahaja, tapi sekarang ni ramai blogger join program affiliate Lazada, klikjer, jobdirumah, bookcafe dan lain-lain lagi. Ada jugak yang dah join googleadsense. Makin hebat blogger-blogger ni.


Tengok blog mereka, saya pun sign up untuk klikjer, bookcafe dan lazada. Tapi lazada masih belum confirm registration saya. Jobdirumah pulak, nak sign up kena bayar, RM 50. Banyak jugak tu. Terus tak jadi. Kalau nanti, aktif semula menulis blog, baru la boleh consider investment untuk blog. Sekarang ni, cukup la tempias sikit-sikit daripada nuffnang tu. Lagipun tujuan asal saya tulis blog sekadar nak berkongsi pandangan, dan isu pendidikan disekeliling saya je.




Buat masa ini, blog-blog yang sempat saya singgah, sambil intai program affiliate yang mereka sertai:




Saya teruja bila tengok ramai blogger dipanggil untuk review produk. Teringin jugak nak jadi macam mereka. Tapi macam mana ye dapat peluang untuk review produk?


Kalau beli ebook, contohnya RahsiaRezeki ni, mungkin dapat bantu saya, dan semua yang mahu meningkatkan pendapatan. Bukan being meterialistic, tapi kena sediakan payung sebelum hujan kan. Biarla simpanan kita cukup untuk anak cucu.