Jumaat, 13 Mei 2016

Pizza Pezzo

Pizza Pezzo. Bila sebut tentang Pezzo, saya terbayang kepingan piza dengan topping yang penuh di atasnya. Harganya lebih murah berbanding piza dari Pizza Hut ataupun bakeri tempatan. Sekeping hanya RM6.90 sahaja. Dan sekeping tu dah cukup kenyang untuk lunch.





Waktu awal-awal restoran Pezzo dibuka, Restoran Pezzo sangat viral sebab murah, sedap dan topping yang banyak pilihan. Saya sanggup drive jauh sampai ke gaint Samariang semata-mata nak makan Pezzo.


Restoran Pezzo ni anak syarikat Sugar Bun. Kalau ada kat Malaya, memang terbaek. Sebab Pezzo adalah piza jenama tempatan, berbeza dengan Pizza Hut dan Domino, tuu org luar punya brand.

Pizza Pezzo

Pizza Pezzo. Bila sebut tentang Pezzo, saya terbayang kepingan piza dengan topping yang penuh di atasnya. Harganya lebih murah berbanding piza dari Pizza Hut ataupun bakeri tempatan. Sekeping hanya RM6.90 sahaja. Dan sekeping tu dah cukup kenyang untuk lunch.





Waktu awal-awal restoran Pezzo dibuka, Restoran Pezzo sangat viral sebab murah, sedap dan topping yang banyak pilihan. Saya sanggup drive jauh sampai ke ganti samariang semata-mata nak makan Pezzo.


Restoran Pezzo ni anak syarikat Sugar Bun. Kalau ada kat Malaya, memang terbaek. Sebab Pezzo adalah piza jenama tempatan, berbeza dengan Pizza Hut dan Domino, tuu org luar punya brand.

Restoran Sugar Bun

Restoran Sugar Bun adalah rangkaian restoran francais yang berasal daripada Sarawak. Pergi je mana-mana tempat kat bumi kenyalang ni, pasti akan jumpa restoran Sugar Bun.


Warna logo Sugar Bun ni macam KFC, dan banyak menu di sini yang sama dengan KFC. Jadi saya tanya orang tempatan, kalau pergi Sugar Bun nak makan apa? Kalau ayam goreng saya suka KFC, dan burger saya suka McD. Jadi beliau cadangkan set nasi ikan ni.





Sedap. Ikan digoreng garing. Tidak hanyir. Dihidangkan dengan jelatah timun, sambal dan kicap. Beli sekali, boleh beli lagi. Banyak lagi menu tempatan yang ada di Sugar Bun. Berbaloi untuk dicuba.


Hari-hari akhir di Kuching (^_^)
Tak minta tukar ke?
Restoran Sugar Bun