free hit counter

Kepentingan dan Kebaikan Untuk Menderma Darah

derma darah

Derma darah digalakkan, tetapi cabaran terbesar adalah mengatasi ketakutan yang meluas bahawa menderma darah berbahaya bagi kesihatan seseorang terutamanya bagi penderma buat kali pertama. Jumlah darah dalam badan seorang dewasa adalah kira-kira 4000-5000 ml. Piawai berat untuk penderma lelaki ialah 50 kg, sementara untuk wanita adalah 45 kg. Jumlah darah yang diambil adalah 450 ml … Read more

Halangan Untuk Kurus Dan Cara Untuk Mengatasinya

kurus badan

Kenapa Berjaya Kurus Tapi Gemuk Balik? Sekarang keberatan badan saya adalah 85 kg,. Mari bagi saya berkongsi bersama anda bagaimana aku berjaya kuruskan badan jadi 63 kg tapi selepas tu gemuk balik. Jawapannya agak mudah: Aku tak jaga makan dan aku tak bersenam! Salah satu sebab ialah, selepas aku berjaya kurus, aku telah diperkenalkan oleh … Read more

Cara Kuruskan Badan Dengan Cepat Tanpa Produk

kuruskan badan

Ramai orang mahu kuruskan badan dengan cara yang paling cepat dan sering tertarik apabila mereka menggunakan produk atau perkhidmatan kurus badan yang menghasilkan kekurusan badan yang cepat dalam beberapa hari atau minggu pertama. Walaupun ia mungkin menarik untuk berfikir bahawa anda akhirnya dapat mengurangkan berat badan anda, namun ini tetap bukan sesuatu yang nyata di … Read more

Cara Mudah Tidur Cepat dan Cukup Setiap Malam

insomnia

Apa Itu Insomnia? Insomnia adalah gangguan tidur yang dicirikan oleh kesukaran untuk jatuh tidur. Orang yang mengalami insomnia dapat merasa tidak berpuas hati dengan tidurnya dan biasanya mengalami gejala-gejala yang boleh mengganggu kehidupan mereka pada siang hari. Antara kesan-kesan insomnia adalah: Keletihan Rendah dengan tenaga Sukar untuk tumpu perhatian Gangguan mood Penurunan prestasi dalam kerja … Read more

Muhasabah Ramadhan

ramadan

Hari ini Ramadhan sudah pun masuk hari ke-tujuh. Bagaimanakah dengan amalan anda pada hari ini? Apakah yang telah dibuat dan dicapai oleh anda pada hari ini? Tibanya bulan Ramadhan pada kali ini, terfikir dalam otak saya untuk berkongsi bersama para pembaca tentang muhasabah Ramadhan yang dapat dibuat. Lalu terlintas saya mempunyai 2 perkara yang mungkin … Read more

Dapatkan BMI Ideal Dengan Tips Bakar Lemak Pantas

Badan BMI

Tentu ramai di kalangan pembaca yang mencari maklumat dan ingin tahu tentang bagaimana cara untuk kuruskan badan. Terdapat juga ramai yang memerlukan cara bagaimana untuk menghilangkan lemak dengan cara yang cepat. Oleh itu, apa yang saya ingin kongsi bersama pembaca buat kali ini adalah dengan tujuan untuk memudahkan anda bagaimana untuk mendapatkan tips untuk kuruskan … Read more

Nasi Lemak Punca Kegemukan? Nonsense!

nasi lemak

“Nasi Lemak merupakan punca kegemukan bagi para pelajar-pelajar di sekolah”. Itu adalah satu kenyataan yang paling tak matang yang pernah aku dengar selama ni. Pada zaman mak bapak aku dulu, OK saja bagi mereka makan nasi lemak ni setiap hari. Tak ada masalah pun yang ditimbulkan sampai jadi punca obesiti atau kegemukan. Jadi, bagi mereka … Read more

Jus Monavie Yang Mujarab

Jus Monavie

Ada banyak produk kesihatan dan jus kesihatan di luar sana. Bermula daripada tablet-tablet , ubat-ubat tradisional (jamu-jamu dan makjun) dan macam-macam bentuk lagi. Benar produk-produk ini membantu kita mengekalkan kesihatan. Tetapi sesetengah orang seperti aku memang susah nak makan tablet. Jadi aku diperkenalkan dengan Jus Monavie. Monavie – Acai Berry Monavie menawarkan bentuk acai berry … Read more

Tips Dan Petua Awet Muda Untuk Lelaki

awet muda lelaki

Apabila kita bercakap mengenai topik awet muda, pada kebiasaanya ianya akan merujuk kepada kaum wanita. Itu sememangnya merupakan satu perkara yang biasa. Apa yang menjadikan ia macam ini  adalah kerana apabila sebut pasal kecantikan, penjagaan, dan awet muda semestinya akan bersangkut paut dengan kaum wanita sahaja. Itu belum lagi pula dengan tips-tips untuk diet yang … Read more

Tips Makanan Sahur Yang Paling kenyang Dan Bertahan Lama

oatmeal

Sahur adalah sangat penting terutama bagi ibu yang mengandung, pesakit gastrik, ibu yang menyusu, orang yang aktif, orang yang uzur, dan sebagainya. Apakah makanan sahur yang paling bertahan lama dalam perut kita supaya kita tidak mudah berasa lapar, letih, dan tidak bermaya. Jadi Apakah Jenis Makanan Yang Paling Baik Untuk Diambil Ketika Bersahur dan Untuk … Read more