free
hit counter

Jus Monavie Yang Mujarab

Ada banyak produk kesihatan dan jus kesihatan di luar sana. Bermula daripada tablet-tablet , ubat-ubat tradisional (jamu-jamu dan makjun) dan macam-macam bentuk lagi. Benar produk-produk ini membantu kita mengekalkan kesihatan. Tetapi sesetengah orang seperti aku memang susah nak makan tablet. Jadi aku diperkenalkan dengan Jus Monavie.

Monavie – Acai Berry

Monavie menawarkan bentuk acai berry dipatenkan yang dipanggil AcaVie yang merupakan bahan eksklusif yang menggabungkan serbuk beku acai yang dipatenkan Monavie dan serbuk beku dengan sebatian polifenol baru yang dijumpai dengan kerjasama penyelidik terkemuka di dunia. ” Ini bermakna bahawa nutrien penting dan antioksidan tertumpu dapat dipertingkatkan, kemudian diuji untuk memastikan produk berkualiti tinggi.

Kaya dengan nutrien yang penting

Jus MonaVie mengandungi pelbagai vitamin dan mineral yang penting demi kesihatan badan kita. Vitamin B1, B2, B3 bersama dengan vitamin E dan C merupakan beberapa vitamin penting yang terkandung dalam jus ini. Jus MonaVie juga kaya dengan mineral seperti kalsium dan fosforus.

Banyak mineral surih dan asid amino juga terdapat dalam minuman kesihatan keajaiban ini. Jumlah vitamin, asid amino dan mineral yang sangat tertumpu dalam jus ini menjadikan MonaVie sebagai jenama minuman kesihatan terbaik.

Membolehkan Penyerapan Antioksidan

Jus MonaVie mengandungi banyak antioksidan. Anthocyanins dan flavonoid cuma merupakan dua antioksidan tertentu yang terdapat dalam jus buah ini.

Jus MonaVie disediakan dengan cara yang membolehkan penyerapan cepat antioksidan kuat oleh tubuh manusia. Oleh itu, minum hanya empat auns jus MonaVie setiap hari dapat memastikan bahawa jumlah phyto-nutrien dan antioksidan harian yang disyorkan mudah diperolehi.

Jus Monavie
Jus Monavie

Setelah hampir 3 minggu aku minum jus ini, Alhamdulillah. Sedikit sebanyak masalah kesihatan aku sembuh. Apa masalah kesihatan aku?

Di sin senarainya :

  1. Seperti rakyat Malaysia yang lain, aku memang ada masalah resdung. Ya. Agak kritikal. Selalu aku dibelenggu dengan masalah bersin pada awal pagi. Ini memang merimaskan dan menganggu prestasi kerja aku. Tapi selepas minum jus monavie ini, segala bersin itu hilang dan pernafasan aku menjadi lancar.
  2. Sebagai orang Negeri Sembilan, memang menjadi kegemaran aku untuk makan makanan pedas. Kebiasaanya lepas makan makanan yang pedas-pedas ni, aku selalu sakit perut berulang kali dan kurang lawas ketika membuang air besar. Jadi selepas minum 3 botol jus monavie ini, masalah ini hilang.
  3. Selalu lesu. Masalah ni pun dah diatasi lepas aku minum jus monavie ni.

Jika anda ada masalah kesihatan, cuba amalkan minum jus monavie ini. Insya Allah berhasil.

Jus Monavie dan suplemennya dimakan oleh ramai atlet bertaraf dunia. Minuman yang dibuat daripada acai berry itu memberikan tenaga kepada atlet kerana ia dimuatkan dengan pemakanan dan protein.

Seorang suri rumah, kanak-kanak atau mana-mana orang biasa boleh mengambil makanan suplemen jus Monavie dan kekalkan kesihatan mereka buat sepanjang tahun.

Minum jus ini dapat meningkatkan sistem imun dan juga kekuatan yang diperlukan untuk kerja sehari. Terdapat banyak manfaat lain dari minum jus ini yang membantu dalam meningkatkan kesihatan dan keindahan individu.

Jus ini menyediakan tenaga dan kekuatan supaya anda boleh melawan kanser dan penyakit jantung. Menurut beberapa kajian dan penyelidikan, didapati bahawa jus Monavie dapat mengelakkan anda daripada kesan buruk yang disebabkan oleh penyakit Alzheimer.

Kesan Sampingan – Cirit-Birit

Jus MonaVie adalah minuman yang diperbuat daripada pelbagai buah, termasuk epal, pir, kiwi dan prun. Produk ini diperkuat dengan serat tambahan, serta beberapa vitamin. Sesetengah produk mengandungi glukosamin dan sterol tumbuhan.

Menurut sesetengah pakar pemakanan, jus buah-buahan boleh menyebabkan cirit-birit, terutama pada bayi dan kanak-kanak. Nisbah fruktosa-glukosa yang tinggi bermakna lebih banyak gula untuk penapaian dalam usus besar, yang mengakibatkan cirit-birit dan gas. Jus buah-buahan yang mempunyai nisbah fruktosa-glukosa yang lebih tinggi termasuk epal, pir, prun, pic dan ceri.

Berhati-hati dengan produk palsu

Kerana pertumbuhan dan pengiktirafan acai berry yang banyak, banyak produk yang palsu telah diperkenalkan di pasaran. Produk yang palsu biasanya diproses secara tidak wajar, dan ini menyebabkan manfaat pemakanannya menurun semasa proses pembuatan yang tidak dikawal dengan sempurna.

Selepas berry dituai, mereka perlu dibekukan dalam masa yang singkat dalam beberapa minit sahaja. Kerana mereka sangat halus, mereka boleh kehilangan sejumlah besar pemakanan mereka tidak lama selepas dituai.

Proses ini juga membantu mengekalkan buah acai berry ke dalam minuman yang enak dan sihat. Dengan membekukan pengeringan buah acai, nutrien dapat disimpan dengan sepenuhnya. Ramai produk di pasaran hari ini tidak dituai dengan cara ini dan sebagai akibatnya, banyak nutrien yang hilang semasa pemprosesan.

Maka anda perlu berhati-hati semasa membeli produk yang diperbuat daripada acai berry. Untuk jus Monavie, anda tidak perlu bimbang langsung sebab ia merupakan jenama yang benar dan sukar untuk orang lain tiru.

Setiap penyakit itu ada ubatnya, mari jadikan monavie sebagai supplement utama kita!

Menuju Gaya Hidup Sihat!

Baca juga:

Leave a Comment