free
hit counter

Hafal Tentang Besar Periuk Besarlah Kerak

periuk besar

Terhasilnya peribahasa bukan saja-saja nak orang-orang dahulu nak reka-reka untuk menyeronokkan diri sahaja. Sebaliknya ia adalah berdasarkan pada pengamatan yg mereka alami sendiri. Peribahasa besar periuk besarlah keraknya memang ada betulnya! Saya tulis dan hasilkan post ini dengan tujuan untuk menyamakan pengalaman peribadi sendiri setelah saya pernah menggunakan periuk nasi yang bersaiz kecil dan kini … Read more

Rahsia Ciuman Yang Rindu Berbunyi dan Cinta Sejati

rahsia ciuman

Semua orang mengasyikkan dengan adegan romantis dalam filem terutamanya jika terdapat ciuman yang terlibat. Seperti dalam filem, kami menyampaikan emosi dan cinta kami melalui pelbagai cara. Satu cara untuk ekspres cinta adalah melalui ciuman. Ciuman adalah suatu ungkapan kasih sayang seseorang untuk orang yang dikasihinya. Semua orang pasti pernah melakukannya. Tapi tahukah kamu bahwa terdapat … Read more

Ciri-ciri Wanita Idaman Lelaki Pendiam

wanita idaman

Wanita sangat suka menjadi tumpuan kepada segalanya. Apalagi disukai oleh semua lelaki yang dikenal oleh wanita tersebut. Maka dari itu kita sebagai wanita harus banyak mempelajari apa yang disukai oleh lelaki termasuk juga lelaki pendiam. 1. Wanita yang mempunyai sifat keibuan Sifat keibuan yang lemah lembut, perhatian dan penuh dengan kasih sayang ini memang merupakan … Read more

Sifat Lelaki Yang Disukai Perempuan

sifat lelaki gemari wanita

Dalam kehidupan seharian, memang tidak sah kalau manusia tidak memilih. Apa jua pakaian yang ingin dipakainya, mesti akan dipilih terlebih dahulu. Warna pakaian yang gelap atau cerah, segalanya perlu ditentukan dan dipilih. Jadi, tidak lengkap kehidupan seseorang tanpa memilih sesuatu. Sama juga seperti cinta dan pasangan. Setiap manusia akan memilih pasangan yang tepat dan layak … Read more

Besarkan Payudara Tetapi Ditinggalkan Kekasih

pembedahan payudara

Takziah saya ucapkan kepada seorang kerani yang mengalami komplikasi selepas menjalani pembedahan membesarkan payudara yang bernilai RM13,000. Apa yang jadi lebih menyedihkan lagi adalah kekasih yang sebelum ini menjadi penyebab kenapa kerani itu membuat keputusan untuk pergi membesarkan payudara telah pun meninggalkan kerani itu ekoran payudaranya yang bertukar menjadi kehitam-hitaman. Hal ini diketahui umum apabila … Read more

Pelajar Yang Bersekolah Masih Belum Tiba Masa Bercinta

cinta monyet

Tajuk entry ini terhasil setelah saya menjelajah satu halaman blog Sayangku Faish (terima kasih) yang membawa saya kepada blog People Is Loser. Di situ saya cuba mengenali sebahagian pengikut-pengikut blog People Is Loser di mana saya temui blogger yang masih di bawah umur dan bersekolah bercerita mengenai perasaan cinta dan kasih sayang. Pelajar-pelajar ini sedang … Read more

Misi Mencari Rumah Baru Sebab Kena Pindah

alam

Hari ini saya nak bercerita sikit kisah tentang kena pindah rumah di tempat yang saya tinggal sekarang bermula awal bulan hari tu. Bulan lepas tiba-tiba tuan rumah hendak datang ke rumah. Dan rupanya dia cakap akan datang bersama dengan anaknya. Disebabkan tuan rumah hendak datang ke rumah, maka saya pun sibuk untuk mengemaskan rumah supaya … Read more

Usrah Adalah Sesuatu Yang Menghidupkan Jiwa Manusia

usrah

Semalam saya sempat memberi pengisian untuk belia wanita di kawasan Bangi. Belia ini bermaksud macam golongan yang lepas universiti. Tapi semalam tu ada juga kakak yang umurnya sudah 44 tahun, doktor Falsafah dari UPM. Sebenarnya saya pun dah lama tak beri ucapan awam untuk golongan dakwah ni. Kebelakangan ini walaupun ada pula yang mengajar, tapi … Read more

Tips Menanggalkan Kotoran Di Dapur Dengan Mudah

baking soda

Selalunya suri rumah atau kaum hawa akan resah gelisah apabila selepas masuk dapur mereka akan meninggalkan kesan kekotoran terutamanya percikan minyak, tumpahan makanan serta peralatan di dapur. Jika dapur anda mempunyai keadaan macam ini, bagaimana hendak anda menanggalkan kesan kekotoran tersebut dengan mudah tetapi tidak menggunakan modal yang besar? Kalau boleh menggunakan bahan yang sedia … Read more